Image default
ManşetSağlık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları “kurban eti tüketimi” konusunda uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları “kurban eti tüketimi” konusunda uyardı

Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı X üzerinden, Kurban Bayramı’nda et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Koca paylaşımında Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan’ın, kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirmelerinin olduğu videoya da yer verdi:

“Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir.”

Bakan Koca’nın paylaşımı şu şekilde:

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

 

Related posts

Kırmızı Kitap’ta ilk kez yer alacak: Milli güvenliğe ‘yapay zeka’

admin

Her yerde kahve olarak tüketilirken, Tokatlılar konservesini yapıyor

admin

Bakan Yerlikaya’dan Türk Polis Teşkilatı yıl dönümü mesajı

admin